Outlook Web Access (Webmail) kirjautuminen

 

 

            Active Directory toimialueen käyttäjät joilla on Exchange sähköpostilaatikko voivat käyttää sähköpostia Outlook Web Access käyttöliittymän kautta osoitteesta: http://webmail.vaasa.fi/.

 

            Url osoite http://webmail.vaasa.fi/ toimii sekä sisäverkosta että ulkoverkosta (maailmalta). (Pelkästään sisäverkosta toimii myös osoitteet http://wappe.vsa.vaasa.fi/exchange sekä http://wappu.vsa.vaasa.fi/exchange).

 

            Pitää olla tarkkana kun käyttää Outlook Web Accessia tuntemattomilta koneilta. Virukset ja ”vakoilu/urkkia” sovellukset saattavat piileskellä kyseisellä koneella. Ajan tasalla oleva virustorjunta on välttämätön ennen kuin internetiä käytetään miltään koneelta. Varmista virustorjunta!

 

 

Kirjautuminen webmailiin

 

            Siirry osoitteeseen http://webmail.vaasa.fi/. Kirjoita osoite selaimen osoitekenttään ja paina <Enter>.

 

 

            Selain saattaa ilmoittaa että olet siirtymässä käyttämään suojattua yhteyttä. Hyväksy tämä.

 

           

 

 

            Selain saattaa myös antaa ilmoituksen sertifikaatista. Sertifikaatti hyväksytään lopulta klikkaamalla Kyllä (Yes).

 

           

 

 

            Yleinen ohje: Varmista sertifikaatin aitous ennen hyväksymistä. Kannattaa aina tarkistaa uuden paikan sertifikaatti ennen sen hyväksymistä (View Certificate). Varmistetaan ettei se tule miltään oudolta taholta. Mikäli sertifikaatin myöntänyt taho vaikuttaa epäilyttävältä, ei sertifikaattia kannata hyväksyä.

 


            Anna käyttäjätunnuksesi sekä salasanasi. Muista että salasanassa huomioidaan suurten ja pienten kirjainten ero. Huomioitava on myös, ettei käyttäjätunnuksessa kuulu olla skandeja (ääkkösiä). Älä myöskään käytä Tallenna tämä salasana… (Save this password…) ruksia!

 

           

 

 

            Muista aina kirjautua ulos istunnon päätteeksi. Klikkaa Kirjaudu ulos (Log Off).

 

           

 

 

            Muista myös sulkea koko internet selain klikkaamalla Sulje (Close). Varsinkin vieraalla koneella ollessasi on pakko sulkea kaikki avonaiset internet selain ikkunat. Istunto sähköpostilaatikkoon ei katkea ennen kuin kaikki internet selainikkunat ovat suljettu.

 

           

 

 

            Sulje selainikkuna lopullisesti vastaamalla Kyllä (Yes) sekä muut selainikkunat erikseen.

 

           

 

 

Salasanan vaihto

 

            Active Directory käyttäjätunnusten salasanan minimi voimassaoloaika on 1 päivä. Vastaavasti maksimi voimassaoloaika on 90 päivää. Salasana voidaan halutessa vaihtaa toiseksi tämän ajanjakson välissä (kesken ajanjaksoa).

 

 

            Salasanan vaihto voidaan tehdä klikkaamalla Asetukset (Options).

 

           

 

 


            Klikkaa Vaihda salasana (Change Password).

 

           

 

 

            Kirjoita toimialueeksi (Domain) VSA.VAASA.FI. Kirjoita käyttäjätunnuksesi ilman skandeja. Anna salasanasi ja kirjoita uusi salasana sekä vahvista uusi salasana seuraavalle riville ja klikkaa OK. Salasanan minimipituus on 8 merkkiä. Hyvä salasana sisältää sekä isoja että pieniä kirjaimia sekä myös numeroita.

 

           

 

 

            Salasanan vaihto tapahtui onnistuneesti. Klikkaa " Back to https://webmail.vaasa.fi/exchange...

 

           

 

 

            Salasanan vaihto voi myös epäonnistua. Esim. yritetään vaihtaa salasanaa kaksi kertaa saman vuorokauden aikana. Salasanan minimi voimassaoloaika kun on 1 päivä. Salasana voi myös olla liian lyhyt tai liian yksinkertainen. Tällöin pitää klikata Takaisin (Back) ja yrittää uudestaan.

 

 


Salasanan vanheneminen

 

            Active Directory käyttäjätunnusten salasana vanhenee tietoturvasyistä tasaisin väliajoin. Salasanan vaihto onnistuu myös Outlook Web Accessin kautta. Salasanan pitää kuitenkin olla eri kun viimeiset 9 käytettyä salasanaa ja salasanan minimipituus on 8 merkkiä.

 

            Kirjaudu käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.

 

           

 

 

            Ilmoitus vanhentuneesta salasanasta aukeaa. Huomio! Muista kirjoittaa toimialue VSA\ ennen käyttäjätunnustasi. Käytä keno- ” \ ” merkkiä. Anna salasanasi ja kirjoita uusi salasana seuraavalle riville sekä vahvista uusi salasana viimeiselle riville ja klikkaa OK. Salasanan minimipituus on 8 merkkiä. Käytä salasanassa sekä isoja että pieniä kirjaimia sekä myös numeroita.

 

           

 

 

            Salasanan vaihto tapahtui onnistuneesti. Klikkaa " Back to https://webmail.vaasa.fi/exchange

 

           

 

 


            Mikäli uusi salasana on liian lyhyt, liian yksinkertainen tai joku 9 aiemmasta käytössä olleesta salasanasta pitää klikata Takaisin (Back) ja yrittää uudestaan.

 

           

 

 

            Kirjaudu käyttäjätunnuksella ja uudella salasanallasi mikäli näitä pyydetään.

 

           

 

 

            Uusi Outlook Web Access istunto aukeaa. Muista vielä kirjautua ulos ja sulkea kaikki selain ikkunat.